Acupuntura en animals

 

 

 

 

L'acupuntura és una tècnica de la medicina tradicional xinesa que té en compte el concepte de medicina integrativa. Això vol dir que considera el pacient en el seu conjunt i no les patologies per separat. És considerada una teràpia complementària que junt amb la medicina convencional té com a objectiu cuidar la salut.

 

Les primeres troballes històriques de l'acupuntura daten del segle VII aC a la Xina, tot i que la tècnica moderna a occident no es va practicar fins al segle XX. Actualment són nombrosos els estudis científics que avalen els seus beneficis i la OMS manifesta la seva eficàcia per al control del dolor i la promoció de la salut.

 

La tècnica consisteix en la inserció d'agulles fines en punts específics del cos que han demostrat produir efectes locals i generals. Aquest punts se situen en els meridians, que són línies imaginàries properes a connexions del teixit nerviós i conjuntiu dels animals.

 

La majoria de gossos i gats gaudeixen plàcidament de les sessions d'acupuntura i manifesten millories en poc temps. A continuació us detallem algunes de les aplicacions més habituals:

 

 

 

Afeccions múscul-esquelètiques

Disminució del dolor en artritis/artrosis, espondilosis, reumatisme, disc intervertebral amb compressió medul·lar, espasmes musculars, coixeres, malaltia articular degenerativa crònica, síndrome de cauda equina, displàsia de maluc i osteoartrosis coxofemoral; rehabilitació després de cirurgies traumatològiques.

 

Afeccions nervioses i neurològiques

Parèsia, paràlisis i dolor com a resultat de traumatismes, tracta-ment adjuvant en epilèpsia idiopàtica, síndrome vestibular geriàtric, mielopatía degenerativa.

 

Alteracions reproductives

Tractaments de fertilitat, pseudogestació, prolapse d’úter, paràlisi peneana.

 

Alteracions gastrointestinals

Nàusees i vòmits, diarrea, constipació, ili paral·lític, megaesòfag.

 

Alteracions dermatològiques

Dermatitis, al·lèrgies, picors, otitis

 

Patologies respiratòries cròniques

Malaltia pulmonar obstructiva crònica, asma bronquial, sinusitis cròniques.

 

 

Marc Fusté Torrades, veterinari col·legiat T617, CVA(IVAS)

www.vetacupuntor.wordpress.com

 

 

 

Facebook: Vetacupuntor